De voordelen van gamen

Het spelen van games kan een positief effect hebben. De spellen zijn zeer toegankelijk waardoor eigenlijk iedereen ze kan spelen samen of alleen. Spellen kunnen gespeeld worden op een computer, console, tablet of smartphone. Het spelen van deze spellen op een console of computer heeft een aantal voordelen.

Als eerste kunnen de spellen je stimuleren om competitie of uitdagingen aan te gaan. Een spel bestaat namelijk vaak uit een aantal levels waardoor het steeds moeilijker wordt om het uit te kunnen spelen. Het geeft je dan een goed gevoel wanneer je een niveau of level uit kunt spelen.

Daarnaast bieden games de spelers vaak de gelegenheid om verschillende dingen uit te proberen. Vaak kun je deze dingen niet in het dagelijkse leven uitproberen. Je kan bijvoorbeeld je eigen karakter samenstellen en een andere identiteit aannemen. Je kan met deze avatar dan gaan experimenteren en zo verschillende persoonlijkheidskenmerken en vaardigheden ontdekken.

Andere handige voordelen

Er zijn natuurlijk ook nog een groot aantal andere handige voordelen. Dit zijn:

  • Creativiteit wordt gestimuleerd.
  • Hand-oogcoördinatie en oriëntatievermogen wordt verbeterd.
  • De speler moet snelle beslissingen nemen.
  • Strategieën moeten bedacht en uitgevoerd worden.
  • Concentratie en doorzettingsvermogen worden getest.
  • Spelers moeten vaak samenwerken.
  • Spelers kunnen leren over bepaalde historische momenten bij spellen.
  • Er wordt gewerkt aan het ruimtelijke inzicht en de reactiesnelheid.
  • Sociale vaardigheden worden geoefend wanneer je met andere speelt.
  • Spelers moeten keuzes maken die ervoor zorgen dat er een vrij gevoel gegeven wordt.

De verschillende manieren van gamen

Gamen kan tegenwoordig op veel verschillende manieren. Deze worden onderverdeeld in offline gamen, online gamen, een Lan-party of serious games. Bij offline gamen verstaan we spellen die je niet online tegen andere speelt. Dit kunnen dus spellen zijn die buiten of binnen gespeeld worden, bordspellen en spellen op een console die je alleen speelt.

Spelers kunnen er ook voor kiezen om online spellen te spelen. Deze moeten gespeeld worden op een pc, gameconsole of via een tablet of smartphone. Het is van groot belang dat je een internetverbinding hebt aangezien je anders de spellen niet online tegen andere kunt spelen. Populaire online spellen zijn onder andere World of Warcraft, Call of Duty, Fortnite, League of Legends en FIFA.

Een Lan-party is steeds populairder aan het worden onder de gamers. Lan staat voor Local Area Network. Bij een Lan-party is er dus een bijeenkomst van een aantal gamers binnen een bepaalde regio. Deze party's kunnen thuis of in een zaal gehouden worden. Gamers moeten hun computer meenemen en kunnen deze aansluiten in zo'n zaal of bij iemand thuis. Je kan op dat moment games spelen tegen iemand anders of in een groep gaan spelen.

Als laatste zijn er ook nog de serious games. Deze hebben een ander doel dan de voorgenoemde spellen. Serious games zijn namelijk ontworpen om de speler iets te laten leren, kennis op te laten doen of om vaardigheden te ontwikkelen. De thema's van deze spellen kunnen enorm variëren van elkaar en het spel probeert de speler te motiveren.

Risico's 03-10-2019 Gamen wordt vaak gezien als hobby in het dagelijks leven. Wanneer er sprake is van vrije tijd wordt deze gevuld met een favoriet spel als ontspanning. Gamen kan echter ook problematische gevolgen hebben waar de speler zich misschien niet eens bewust [...] Wat maakt gamen leuk? 19-09-2019 Veel jeugd, ouderen maar ook de aller jongste gamen. Voor veel mensen is dit een dagelijkse bezigheid en hobby. Hoe leuk is dat gamen dan eigenlijk? Het kijken van televisie of het lezen van een boek wordt opzij geschoven voor de game console. Maar w[...] Wat is gamen? 21-08-2019 Gamen is het spelen van een digitaal spel op een elektronisch apparaat zoals een computer, console, tablet of smartphone. Tijdens deze interactieve spelvorm kan er tegen andere mensen of de computer zelf gespeeld worden. De spellen Games worden[...]
Gameadviesopmaat playseats