Verslavingstesten

Gamen kan van een leuke hobby veranderen in een gedragsverslaving. Wellicht heb jij wel iemand in je nabije omgeving die veel tijd aan gamen besteed. Om er achter te komen of het gamen daadwerkelijk verandert in een verslaving kan je een online test doen. Deze test is bedoeld voor de gamer zelf, maar wanneer het bijvoorbeeld je zoon of partner betreft kun je deze misschien wel zelf goed invullen. De resultaten van de test zullen je vertellen of de hoeveelheid gamen riskant wordt voor je gezondheid en/of prestaties op school of werk.

Oplossingen

Een probleem kan pas worden verholpen als de gamer deze zelf erkent. Wanneer een gamer zijn probleem niet ziet of wilt zien zal hij deze ook niet proberen op te lossen. Dit is dus een belangrijke eerste stap in de juiste richting. Wanneer nodig kan er altijd professionele hulp worden ingeschakeld. Je kunt terecht bij de huisarts die jou kan doorverwijzen naar een goede kliniek of je kan zelf opzoek gaan naar een geschikte kliniek voor het game probleem. In zo'n kliniek wordt de ernst van het probleem besproken en tevens ook een bijpassend behandelplan. Tijdens een online consult krijgt de gamer of jij als buitenstaander de kans om met een ervaringsdeskundige te praten over het probleem.

De stap naar een kliniek en behandelingsplan kan nogal afschrikkend werken voor de gamer. In plaats van het aanpraten van een behandeling zou je de gamer richting een psycholoog kunnen sturen. Deze stap is iets kleiner en wellicht minder heftig dan het stappen naar een kliniek.

Gameadviesopmaat playseats