De spellen

Games worden meestal per stuk gekocht of gedownload om op een specifieke game console te spelen. Zo heb je voor ieder game console merk een eigen spelversie nodig. Verschillenden game consoles die gebruikt worden zijn o.a. Playstation, X-Box en Nintendo. Maar er zijn ook vele games die online op een website gespeeld kunnen worden, de zo genoemde browser games. Deze games zijn vaker simpeler en makkelijker dan de gameconsoles. Daarbij zijn er ook multiplayer online games die gespeeld kunnen worden met meerdere online spelers. Social media kanalen zoals Facebook bieden ook online multiplayer games aan die online gespeeld kunnen worden.

Soorten games

Er is een duidelijk onderscheid te maken tussen verschillende games:

  • Multiplayer games

Deze spellen worden gespeeld samen met andere online spelers. In de meeste gevallen in er een online wereld, gebied of platform waar alle online spelers samen komen. Zij zien elkaar in dit spel, spelen tegen elkaar, kunnen elkaar uitdagen en soms ook tijdens het spel met elkaar chatten of praten. Bij deze spel mode is het mogelijk om teams te maken uit verschillende online spelers maar het is ook mogelijk om alleen tegen alle anderen online spelers te spelen.

  • Singleplayer games

Deze games worden alleen gespeeld. Dit wilt zeggen dat er geen andere online spelers mee doen aan het spel. De tegenstander van de speler is in dit geval de computer zelf die zo geprogrammeerd is om een tegenstander na te bootsen. Ook veel multiplayer games hebben deze game mode beschikbaar. Zo kan de speler van het multiplayer spel eerst even oefenen tegen de computer voordat hij het gaat opnemen tegen echte online spelers.

Een stimulans om te gamen

De meeste games moedigen de spelers aan om verder in het spel te komen. Spelers worden hierdoor gestimuleerd en willen steeds meer in het spel ontdekken waardoor ze verder blijven spelen. Hoewel gamen leuk is voor de speler kunnen er ook een aantal risico's aan vast zitten.

Terug naar Gamen
Gameadviesopmaat playseats